112Gelderland

Snelheidscontrole in kader van project Subjectieve Onveiligheid

Elst - In het kader van het project Subjectieve Onveiligheid heeft het Verkeershandhavingsteam van de Politie Gelderland-Midden op maandagochtend 26 november een snelheidscontrole gehouden. De controle vond plaats op de Ceintuurbaan en de bestuurders die in overtreding waren, krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

De politie controleerde op deze 50 km weg de snelheid van in totaal 215 voertuigen. Daarvan waren 57 bestuurders in overtreding. In categorien verdeeld reden 22 bestuurders tussen de 0 en 10 km/u te hard, reden er 24 bestuurders tussen de 10 en 20 km/u te hard en 9 bestuurders tussen de 20 en 30 km/u te hard. Daarnaast waren er twee uitschieters bij die tussen de 30 en 50 km/u te hard reden. De hoogst gemeten snelheid lag op 92 km per uur.

Project Subjectieve Onveiligheid

Het Verkeershandhavingsteam houdt snelheidscontroles op 28 geselecteerde trajectwegen binnen en buiten de bebouwde kom. Op deze wegen gebeuren veel ongelukken met ernstige afloop. Uit onderzoek door de verkeersadviseurs van de politie Gelderland-Midden is gebleken dat de meeste veelal veroorzaakt worden door te hard rijden. Op basis van deze onderzoeken houdt het Verkeershandhavingsteam daarom verkeerscontroles. Echter, met enige regelmaat wordt geklaagd over verkeersonveilige situaties, waar dit niet ondersteund wordt door objectieve cijfers zoals het aantal ongevallen. Daarom is het project subjectieve verkeersonveiligheid is gestart met als doel deze onveiligheid te verminderen.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten