112Gelderland

Enschede - Brandweer assisteert bij aanhouding verdachte heling

De politie heeft vrijdag 9 augustus, met behulp van de warmtebeeldcamera van de brandweer, een 22-jarige Hengelor aangehouden op verdenking van heling van een personenauto.

De politie kreeg een melding dat er op de Horstlindelaan een personenauto stond met lekke banden. Toen agenten een kijkje namen, troffen ze een man aan in de auto. Bij het natrekken van het kenteken bleek de auto te zijn gestolen bij een woninginbraak in Hengelo een dag eerder. De agenten wilden de 22-jarige inzittende van de auto aanhouden, maar die verzette zich hevig en wist te ontkomen. Er volgde te voet een achtervolging door grasvelden en weilanden, maar ter hoogte van de voetbalvelden aan de Dr. Zamenhoflaan raakte de verdachte uit het zicht van de agenten. Inmiddels waren meerdere agenten ter plaatse om te assisteren bij de zoekactie. De brandweer bood aan om met de warmtebeeldcamera te assisteren. Vrijwel direct signaleerde de warmtebeeldcamera de verdachte liggend tussen de bosjes. Er volgde wederom een achtervolging te voet, waarna de verdachte kon worden aangehouden. Hij bleef zich hevig verzetten en beledigde daarbij meermalen de agenten. Bij zijn fouillering werd ook een camera aangetroffen die was weggenomen bij dezelfde inbraak. De verdachte is in verzekering gesteld.

De politie onderzoekt of de verdachte verantwoordelijk is voor de woninginbraak in Hengelo. De brandweer is door agenten bedankt voor hun geboden hulp.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten