112Gelderland

Harderwijk - Getuigen gezocht voorval man die politieauto van weg probeerde te drukken

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 8 augustus twee inwoners uit Ermelo aangehouden nadat ze op de A28 agenten in een opvallende politieauto achtervolgden. En van hen wordt ervan verdacht de politieauto van de weg te hebben gedrukt.

De agenten hadden even voor middennacht op de Zuiderbreedte een groep aangesproken op hun gedrag. En van de groep, een 25-jarige Ermelor, stelde zich hierbij agressief op richting de agenten. Op het moment dat de agenten in politieauto hun weg vervolgen en de A28 opreden, bleken ze door hem te worden achtervolgd.

Kort daarna voegde zich een tweede auto in op de snelweg waarbij de politieauto meerdere malen werd klemgereden. Dit gebeurde met hoge snelheid. Hierdoor ontstonden zeer gevaarlijke situaties waarbij de agenten door alert te reageren aanrijdingen wisten te voorkomen.

Op een gegeven moment stuurde n van de autos bij het inhalen zo sterk naar rechts dat de agent in de politieauto moest uitwijken naar de vluchtstrook om een aanrijding te voorkomen. Zowel de politieauto als de autos van de Ermelors kwamen hier vervolgens tot stilstand.

Een achteropkomende vrachtauto heeft hierdoor naar links moeten uitwijken om de stilstaande autos te ontwijken. Ook andere automobilisten hebben moeten uitwijken om een aanrijding te voorkomen.

Op de vluchtstrook zijn beide mannen uit hun auto gestapt waarbij zij zich agressief opstelden. Op het moment dat de vrachtauto moest uitwijken stapten de beide mannen weer in hun auto en vluchtten weg.

Na kort onderzoek op het politiebureau is de identiteit van het tweetal achterhaald waarna beiden zich op het politiebureau hebben gemeld. Hier zijn zij aangehouden. Beide verdachten zijn verhoord waarna de 49-jarige Ermelor is ingesloten. De ander is heengezonden maar blijft verdachte in het onderzoek.

De politie heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen. In het bijzonder de vrachtwagenchauffeur die sterk moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Ook de automobilisten die het incident hebben gezien worden verzocht zich als getuigen te melden. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844.

( / )

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten