112Gelderland

Steenwijkerland - Geslaagde controles op en aan het water in Noordwest Overijssel

Vrijdag 2 augustus werd er op en rond het water in Noordwest Overijssel een grootschalige (alchol)controle gehouden op zowel het vaarwater als op de naastgelegen wegen. 813 blaastesten werden afgenomen met positieve uitkomsten. Er werden geen processen-verbaal uitgeschreven. Het is rustig, met een gezellige topdrukte op het water.

Drie bestuurders van vaartuigen moesten naast de blaastest een ademanalyse ondergaan. Daarbij bliezen ze allemaal onder de toegestane limiet. Op het kanaal Beukers-Steenwijk negeerde de bestuurder van een vaartuig het stopteken. Een motorrijder van het team verkeer heeft dit vaartuig gevolgd en uiteindelijk staande kunnen houden toen het vaartuig zich klem vaarde in een doodlopend kanaal. Tegen de bestuurders van dat vaartuig is proces-verbaal opgemaakt voor het niet voldoen aan bevel of vordering.

Op de vaarwateren werden zes bestuurders gecontroleerd op een geldig vaarbewijs en daarnaast werden eveneens zes bestuurders gecontroleerd op het registratiebewijs. Vijf schippers hebben een waarschuwing gekregen voor de afwezigheid van een dodemanskoord. Een andere bestuurder kreeg een waarschuwing omdat hij zijn vaarbewijs niet kon tonen. Tot slot werd een aantal jonge schippers gewezen op hun verantwoordelijkheid op het water.

Op het vaarwater is door medewerkers van het waterproject gecontroleerd. Het waterproject wordt verricht door medewerkers van de politie, het waterschap, Staatsbosbeheer, provincie Overijssel en de gemeente Steenwijkerland. Het waterproject had voor deze controle vier herkenbare (politie)vaartuigen ter beschikking. 16 medewerkers werkten mee aan de controle.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten