112Gelderland

Arnhem - Arnhemmer rijbewijs kwijt na roekeloos rijden

Bumperkleven, rechts inhalen en enkele flinke snelheidsovertredingen waren vrijdag 2 augustus voor surveillanten van het verkeershandhavingsteam van de politie reden het rijbewijs af te pakken van een 38-jarige Arnhemmer. De man wordt gevaarlijk en asociaal rijgedrag verweten.

Surveillanten van het onopvallende videoteam kregen de Arnhemmer rond het middaguur in het vizier op de Pleijweg. De man stoof met hoge snelheid de agenten voorbij om achtereenvolgens te gaan bumperkleven en rechts inhalen. Bij een achtervolging werden diverse snelheidsovertredingen begaan door de Arnhemmer. Zo reed de man ruim 110 km/u waar maximaal is toegestaan. Verderop, op de A12, werden snelheden bereikt van 133 km/u waar maximaal 100 was toegestaan. Ook verrichtte de man inhaalmanoeuvres waarbij hij rakelings langs andere voertuigen reed. Op de A50 reed hij zonder noodzaak over de vluchtstrook.

Nadat de Arnhemmer aan de kant was gezet moest hij zijn rijbewijs inleveren. De man verklaarde slechts dat hij vond dat iedereen te veel links bleef rijden met te lage snelheid. Het Openbaar Ministerie beslist over de teruggave van het rijbewijs.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten