112Gelderland

Renkum - Zakkenrolsters opgepakt

Na een melding van zakkenrollerij in Renkum heeft de politie donderdagmiddag 1 augustus twee vrouwen opgepakt. Het gaat om twee vrouwen 17 en 19 jaar uit Roemeni.

Getuigen zagen omstreeks het middaguur de twee vrouwen een passant op de Dorpsstraat aanspreken en hem omslachtig een folder onder de neus duwen. Tegelijkertijd verdween een van de armen in de tas van het slachtoffer. Gewaarschuwde agenten wisten kort daarop de twee vrouwen aan te houden. Een van hen bleek enkele goedkope nepsieraden bij zich te hebben.

Het is bij de politie bekend dat de afleidingsmanoeuvre een beproefde methode is om nietsvermoedende passanten te bestelen. Zo wordt de laatste tijd vaak gebruik gemaakt van een folder of kaart om het zicht te ontnemen van waardevolle spullen, die vervolgens heimelijk worden weggepakt. Een andere beproefde methode is het omhelzen van het slachtoffer en intussen de sieraden afnemen en vervangen door goedkope nepsieraden.

Slachtoffers merken vaak pas later dat ze zijn bestolen en doen soms uit schaamte geen aangifte. De politie benadrukt dat het doen van aangifte juist wel loont, al is het alleen maar om zicht te krijgen hoe en waar de dieven opereren. Bij de in Renkum aangehouden vrouwen is tot nu toe geen buit aangetroffen. De politie vermoedt echter wel dat de vrouwen vaker hebben toegeslagen en roept eventuele slachtoffers alsnog aangifte te doen. De politie is bereikbaar via 0900-8844.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten