112Gelderland

Ermelo, Putten - Politie onderzoekt diefstallen Iphones met babbeltruc

De politie onderzoekt twee incidenten in Ermelo en Putten waarbij dieven met babbeltrucs de Iphones van mensen die op terrassen zitten proberen te stelen. De politie adviseert om altijd alert te zijn op je persoonlijke bezittingen als je benaderd wordt door vreemden.

De signalementen van de verdachten van beide diefstallen komen niet overeen, maar de politie onderzoekt wel of wellicht sprake is van dezelfde dadergroep.

De eerste diefstal vond plaats rond 17.50 uur op het terras van de MacDonalds aan de Palmbosweg in Ermelo. Een vrouw werd benaderd door twee mannen die haar een soort folder voorhielden. De mannen spraken geen Nederlands. De vrouw had gelukkig vrijwel meteen door dat het een afleidingstruc was en dat haar Iphone van tafel verdwenen was. Ze rende de mannen achterna en eiste haar telefoon terug, waar de mannen gehoor aan gaven.

Rond 19.30 uur was sprake van een soortgelijke diefstal aan de Dorpsstraat in Putten. Hier werd een terrasbezoeker afgeleid door een man en een vrouw, die een krant op zijn tafel legden en een vraag stelden. De eigenaar van de Iphone ontdekte de diefstal al binnen enkele minuten en is nog in dezelfde richting gelopen waar de man en vrouw ook heenliepen, maar hij trof ze niet meer aan. Het ging in dit geval om een lichtgetinte ongeschoren man met zwart haar en een wit shirt aan waar veel tekst op stond. De vrouw die bij hem was is zichtbaar zwanger, heeft een bleek gelaat en droeg haar haar in een staart.

/

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten