112Gelderland

Nijmegen - Vierde avond Vierdaagsefeesten Nijmegen

De vierde avond van de Vierdaagsefeesten in Nijmegen, dinsdag 17 juli, was tot 23.00 uur een rustige. Alleen bij het Hunnerpark werd om 22.30 uur gebruik gemaakt van de lichtkranten omdat het er te druk werd. Tussen 23.00 en 04.00 uur werden uiteindelijk toch nog 15 mensen aangehouden. Tijdens de alcoholcontroles werden in de avond en nacht 4 bestuurders betrapt die met teveel alcohol op achter het stuur zaten.

De verdachten werden ondermeer aangehouden voor openbare dronkenschap (4x), diefstal (2x), mishandeling (4x) en overtreding van de APV (4x). Er zitten nog vijf verdachten vast die in de loop van de dag zullen worden verhoord.

Er werd door het Verkeershandhavingsteam tijdens de vierde avond op de St. Annastraat en op de Hatertseweg gecontroleerd tussen 18.00 en 03.00 uur. Totaal werden er 876 blaastesten afgenomen. Vier bestuurders hadden teveel alcohol op. Twee bestuurders bliezen 240 ug/l, de andere twee zaten op 315 en 505 ug/l. Van de laatste werd het rijbewijs ingevorderd omdat hij beginnend bestuurder was.

De nieuwe app blijkt erg populair onder de bezoekers van de Vierdaagsefeesten. Binnen enkele dagen een verdubbeling van downloads en werd de 40.000 bereikt. De informatie die in de app te vinden is, zoals programmering, plattegronden en de navigatiefunctionaliteit blijft onveranderd goed beschikbaar. Ook de druktemeter blijft voor het overgrote deel van de tijd goed raadpleegbaar. Het gebruik en beschikbaarheid van de app blijven we continue monitoren en waar nodig worden verbeteringen doorgevoerd.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten