112Gelderland

Doetinchem - Aanhouding voor witwassen, beslag op dure auto

De politie heeft afgelopen week een 22-jarige man uit Doetinchem aangehouden op verdenking van witwassen. Bij een doorzoeking in de woning werd o.a. een Mercedes ter waarde van 38.000 in beslag genomen. De 22-jarige verdachte kwam in beeld voor witwassen toen hij bij een verkeerscontrole geen goede verklaring kon geven voor de dure auto waarin hij op dat moment reed. Na uitgebreid onderzoek werd de verdachte afgelopen dinsdag 9 juli aangehouden. Ook zijn moeder is als verdachte gehoord. Bij het doorzoeken van de woning van de jongeman werden diverse luxe goederen in beslag genomen. Zo werden een Mercedes, dure sieraden en cash geld in beslag genomen. Ook werden wapens aangetroffen. De verdachte is na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Door crimineel vermogen af te pakken, maken de betrokken overheidsinstanties duidelijk dat misdaad niet loont. Criminelen verliezen niet alleen het misdaadgeld, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu.

Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, wordt steeds vaker beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden gend na een veroordeling door de rechtbank.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten