112Gelderland

Nijmegen - Vierdaagse-app met Druktemeter

Met ruim twee miljoen mensen wordt de Vierdaagse van Nijmegen goed bezocht. Om een en ander in goede banen te leiden is onder meer een speciale app voor bezoekers aan het evenement ontwikkeld: de Vierdaagse-app, met Druktemeter.

Alle informatie - van feest tot veiligheid - is via deze app te krijgen. Zowel bezoekers aan Nijmegen als de politie kunnen via de app zien waar de grootste drukte in de stad is. Op grond daarvan bepaalt de politie haar inzet. Ook kan zij mensen adviseren niet naar een bepaalde plek in de stad te gaan. Stel dat er meldingen zijn over zakkenrollers die actief zijn, dan kan de politie daar gericht voor waarschuwen. De Druktemeter is een aanvulling op de lichtkranten in de stad en twitter (PGLZ_evenement). Politie en de organisatie van de Vierdaagsefeesten hebben samengewerkt aan deze app.

De app is gratis te verkrijgen in de App Store en Google Play. Zoek op 4DF. Bij het installeren van de app moet de gebruiker akkoord geven voor het delen van locatiegegevens. De politie verzamelt en gebuikt deze gegevens anoniem. De Druktemeter wordt alleen gebruikt tijdens de Vierdaagsefeesten; die zijn van 13 tot en met 19 juli.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten