112Gelderland

Haaksbergen - Voetjesactie

Tussen eind 2012 en juli 2013 heeft de politie samen met de gemeente Haaksbergen diverse preventieacties (voetjesactie) gehouden om bewoners bewust te maken wat ze zelf kunnen doen om het woninginbrekers zo moeilijk mogelijk te maken.

132 voetjes Bij 132 van de in totaal 1100 gecontroleerde woningen werd inbraakgevoeligheid geconstateerd en is een voetje met begeleidende brief achtergelaten. Dat voetje is een berichtje in de vorm van een voetafdruk, waarin bewoners werden gewezen op inbraakgevoelige situaties en had ook van een inbreker kunnen zijn.

660 gesprekken Bij inbraakgevoelige zaken waarbij de bewoners thuis waren, hebben informatieve gesprekken plaatsgevonden. Gemiddeld was 60 % van de bewoners thuis. In de gesprekken werd onder andere op de gevaren van openstaande ramen boven een plat dak gewezen. Ook werden de mensen gewezen op de mogelijkheid om zich aan te melden voor de toezicht(vakantie)service van de gemeente Haaksbergen.

Preventietip De meest voor de hand liggende preventietip is uiteraard het goed afsluiten van ramen en deuren, ook als u maar heel even weggaat of langere tijd boven in huis bent. Dit om insluiping te voorkomen. Maar er zijn veel meer maatregelen die het risico slachtoffer te worden van een inbraak aanzienlijk kunnen verkleinen.

Meer tips staan op www.politie.nl/onderwerpen/woninginbraak

Gratis gemeentelijke toezichtservice Meer informatie en een aanmeldformulier voor de toezichtservice van de gemeente, vindt u op www.haaksbergen.nl en toets toezichtservice in het zoekveld.

Bel 112 bij verdachte situaties We vragen bewoners om alert te zijn en bij onraad of een verdachte situatie direct 112 te bellen. Bij elke kans op een aanhouding op heterdaad komt de politie graag! ()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten