112Gelderland

Nunspeet - UPDATE - Aanhouding na woningoverval en achtervolging

De politie heeft op 6 juli rond 03.00 uur een 27-jarige man uit Ulft aangehouden; hij zou kort ervoor betrokken zijn geweest bij een gewapende overval op een woning eerder die nacht in Nunspeet. De man werd na een zoektocht waar ook een politiehelicopter bij werd ingeschakeld- aangehouden in een tuin van een woning in Epe.

De overval aan de Arthur Britstraat in Nunspeet vond plaats rond 00.35 uur. Op grond van onderzoek gaat de politie er vanuit dat de 47-jarigebewoneropendeed nadat er was aangebeld. Daarop kwamen er naar verluidtdrie mannen de woning binnen. Deman en zijn 42-jarige echtgenotewerden bedreigd met onder meereen vuurwapen (of iets wat daar op leek) en vastgeboden, terwijl de dadershet huis doorzochten. Nadat de woning was doorzocht, ging men er met geld en sieraden in een personenauto vandoor.

De politie die door een getuige was gebeld- was snel ter plaatse en kon de auto nog zien wegrijden, waarop een achtervolging plaatsvond die eindigde op de Lichtmis in Epe. Bij deze achtervolging werd naast diverse politievoertuigen- ook een politiehelicopter ingezet.Uiteindelijk kon de politie de Ulftenaar aanhouden; meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De politie doet onderzoek naar deze zaak, maar heeft daarbij de hulp van het publiek nodig. Zo lijkt het er op dat de daders op de weg tussen Nunspeet en Epe onderdelen van de buit uit de auto hebben gegooid. Als u dus iets gezien of gehoord heeft of spullen heeft gevonden die betrekking kunnen hebben op dit misdrijf, bel dan met 0900-8844. Als u anoniem wilt blijven, kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten