112Gelderland

Overijssel - Onderwerpen Onder de Loep

Onderstaand de zaken die donderdagavond 4 juli behandeld worden in Onder de Loep op RTV Oost. De eerste uitzending begint om 17.09 uur en zal worden herhaald om 18.09 en 19.09 uur. Naderhand worden deze items ook los geplaatst op ons youtubekanaal: www.youtube.com/onderdeloep en verspreiden we ze o.a. via Twitter en politie.nl.

De pincode van een 83-jarige vrouw wordt bij de kassa door een man afgekeken terwijl een andere man de caissire afleidt. Als de oude vrouw met haar boodschappen op haar fiets naar huis wil wordt ze op de parkeerplaats door een andere man aangesproken. Hij vraagt om kleingeld te wisselen en steelt hierbij de bankpassen van de vrouw uit haar portemonnee. Hiermee is later een flink bedrag mee gepind. De man van de wisseltruck stapte als passagier uit een auto waarvan ook de bestuurder op de bewakingsbeelden te zien is. Vier mannen zijn betrokken bij deze beroving. Drie mannen, en een auto, een Toyota Aygo, staan op de bewakingsbeelden. Wie herkent ze

Ondanks dat er niets is buitgemaakt is de impact op het gezin dat op 21 juni j.l. is overvallen groot. Twee onbekende mannen dreigden met een vuurwapen en de 14-jarige zoon werd door n van hen flink vastgepakt. De mannen, waarvan n persoon een TNT-jas droeg, kwamen rond 13.00 uur aan de voordeur. De bewoner had al snel door dat het niet pluis was en kon zichzelf in veiligheid brengen. De twee mannen reden weg in een donkerblauwe, klein model auto, richting de bebouwde kom van Wierden. Een week voor de overval was de huissleutel van de sleutelbos aan een fiets die achter de woning stond ook al gestolen. Wie weet meer over deze overval of heeft voor, tijdens of na het misdrijf bijzonderheden gezien

De man die eerder verdacht en aangehouden werd van de overval in een woning op zaterdag 8 december om 23.00 uur aan de Buursestraat in Enschede heeft niets met deze overval te maken. De politie heeft ondertussen wel een ander DNA spoor van de achtergebleven zwarte muts en gestreepte sjaal aangetroffen. De politie toont de muts en sjaal en willen graag weten of iemand deze herkent.

Op donderdag 30 mei jl nam een onbekende jongeman een set speakers twv 129,- weg bij de Mediamarkt in Zwolle. De diefstal is op beelden vastgelegd. Deze beelden worden in de uitzending getoond.

Een onbekende man steelt op donderdag 11 april een tablet twv 199,- bij de Bart Smit aan de Flora in Deventer. Van de man en de diefstal zijn bewakingsbeelden gemaakt die in de uitzending worden getoond.

Twee jonge mannen werden door een bewakingscamera gefilmd bij een woninginbraak aan de Voorsterweg op zondagmorgen 2 juni jl. rond 06.15 uur. De bewoner wordt die ochtend wakker van gestommel in zijn huis en overloopt zodra hij op onderzoek uitgaat een vreemde jongen in zijn woning. Deze gaat er daarna meteen vandoor. De bewakingsbeelden waarop het tweetal is te zien worden getoond in de uitzending.

Een onbekende jonge vrouw pint op woensdag 6 maart 250,- met een gestolen pinpas bij een pinautomaat van de Rabobank aan de Keizerstraat. De pinpas die ze gebruikt is vermoedelijk gestolen in de binnenstad van Deventer. De beelden van de pinautomaat worden in de uitzending getoond.

In de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 juni wordt ingebroken bij de Readshop aan de Grote Markt in Nieuwleusen. Op de bewakingsbeelden is te zien dat drie mannen de deur forceren en binnen enkele minuten voor ruim 10.000,- aan sigaretten buitmaken. Deze bewakingsbeelden komen ook aan de orde in de uitzending.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten