112Gelderland

Gellicum - Verdachte poging woninginbraak aangehouden

Politiemensen hielden zaterdagochtend rond 00.10 uur na een achtervolging een man aan die verdacht wordt van een poging tot inbraak. Het ging om een woning aan de Spinweg in Gellicum.

De bewoner van de Gellicumse woning betrapte rond 22.40 uur drie mannen die juist een raam wilden forceren. De mannen gingen er vandoor in een auto die de bewoner goed kon omschrijven.

Politiemensen die in de omgeving uitkeken naar de drie mannen in de auto, zagen het voertuig de A15 oprijden. Op het stopteken van de politie reageerde de bestuurder niet, waarop een achtervolging ontstond. Daarbij werden hoge snelheden gehaald. In Zaltbommel, op de Van Heemstraweg, kon uiteindelijk n van de drie verdachten worden aangehouden. Hij was uit de auto gesprongen, weggerend en hield zich schuil onder een auto. Het gaat omeen 20-jarige man uit Den Bosch.De andere twee verdachten zijn ontkomen.

De politie onderzoekt de zaak verder en probeert de identiteit van de twee anderen nog vast te stellen.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten