112Gelderland

Apeldoorn - Politie onderzoekt plofkraak

De politie onderzoekt een plofkraak die in de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 juni bij een bankgebouw aan de Linie heeft plaatsgevonden. De daders zijn er op n of meerdere scooters vandoor gegaan. Tips zijn welkom via 0900 - 8844.

De plofkraak werd omstreeks 03.25 uur door meerdere omwonenden gemeld. Er zouden nog meerdere daders aanwezig zijn en agenten gingen met spoed naar de bank. Aanrijdend bleek dat de daders al op n of meerdere scooters waren gevlucht. Bij de bank werd een brandende auto aangetroffen. De gewaarschuwde brandweer bluste het voertuig. Uit onderzoek bleek deze wagen vanaf de Stille Tuin in Apeldoorn te zijn gestolen. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) gaat de aangetroffen situatie bij de bank onderzoeken en de politie is bezig met een sporen- en buurtonderzoek. Of er geld is buitgemaakt is nu nog onduidelijk.

De politie heeft ondertussen al enkele getuigen verhoord. Zij vraagt tips van mensen die op de Stille Tuin en rond het bankgebouw bijzonderheden hebben gezien die in verband met de plofkraak kunnen worden gebracht. Daarbij moet niet alleen aan vannacht worden gedacht, maar ook aan de voorgaande periode. Verder moet niet uitgesloten worden dat de scooters ergens zijn achtergelaten en dat de daders in een ander voertuig verder zijn gevlucht. Als u dus een onbekende scooter in de buurt aantreft, vragen wij u dit ook bij de politie te melden. Tips zijn welkom via 0900- 8844 ofMeld Misdaad Anoniem op 0800- 7000.

 

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten