112Gelderland

Hengelo - Vijf aanhoudingen voor (medeplegen) drugshandel vanuit growshop

In een onderzoek naar drugshandel heeft de politie 22 juni 2013 vijf verdachten aangehouden. Twee mannen worden verdacht van handel/verkoop van softdrugs vanuit een growshop aan de Emmaweg in Hengelo. Drie andere mannen van het medeplegen van deze drugshandel en het voorhanden hebben van softdrugs. Bij doorzoekingen werd beslag gelegd op een grote hoeveelheid geld en twee autos.

De politie hield de verdachten aan op diverse locatie in Hengelo en Enschede. Een 27-jarige en 53-jarige Enscheder worden ervan verdacht dat zij softdrugs verhandelen/verkopen vanuit deze growshop. Zij worden tevens verdacht van het witwassen van geld afkomstig uit deze drugshandel. De 27-jarige man is de beheerder van de growshop aan de Emmaweg in Hengelo. De andere drie mannen (32- en 35-jarige Hengelors en een 39-jarige Enscheder) worden verdacht van het medeplegen van de drugshandel en het voorhanden hebben van softdrugs De verdachten zijn in verzekering gesteld.

In de growshop en vier woningen zijn doorzoekingen verricht. De politie vermoedt dat de twee mannen wederrechtelijk voordeel hebben verkregen vanuit de handel/verkoop van drugs. Daarom is beslag gelegd op contant geld en twee autos, met een totale waarde van ongeveer 135.000. Daarnaast zijn in diverse panden meerdere kilos softdrugs aangetroffen. In n van de woningen werd ook een vuurwapen aangetroffen.

Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Door crimineel vermogen af te pakken, maken de betrokken overheidsinstanties duidelijk dat misdaad niet loont. Criminelen verliezen niet alleen het misdaadgeld, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu.

Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, wordt steeds vaker beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden gend na een veroordeling door de rechtbank.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten