112Gelderland

Arnhem - Auto in beslag genomen bij hennepkwekerij

De politie heeft maandag 17 juni een personenauto ter waarde van ongeveer 10.000 in beslag genomen na een inval in een hennepkwekrij aan het Melissantpad in Arnhem.

De politie deed een inval, omdat het vermoeden bestond dat er een hennepkwekerij in het pand aanwezig was. In het pand werd een hennepkwekerij van 120 planten aangetroffen die geoogst waren. Het vermoeden bestaat dat er eerdere oogsten hadden plaatsgevonden. Vermoedelijk is met die eerdere oogsten crimineel geld verdiend. Daarom is de auto van de bewoner van het pand in beslag genomen.

Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Door crimineel vermogen af te pakken, maken de betrokken overheidsinstanties duidelijk dat misdaad niet loont. Criminelen verliezen niet alleen het misdaadgeld, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu.

Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, wordt steeds vaker beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden gend na een veroordeling door de rechtbank.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten