112Gelderland

Wageningen - Politie houdt rekening met scenario overlopen inbreker bij schietincident Wageningen

In het onderzoek naar de gebeurtenissen in een huis aan de Tarthorst in Wageningen op 5 februari eerder dit jaar, houdt het rechercheteam ernstig rekening met het scenario waarbij een inbreker uit Wageningen of omgeving werd betrapt. De 33-jarige bewoner raakte daarbij ernstig gewond nadat hij door een onbekende werd beschoten.

Gedurende het onderzoek heeft de politie inmiddels enkele jongeren weten te achterhalen die zich kort na het voorval verdacht ophielden in de omgeving van het huis aan de Tarthorst. Ze zullen binnenkort als getuige worden verhoord. Verder zal de politie binnenkort nog enkele belangrijke getuigen gaan horen n.a.v. dit schietincident.

Afgelopen donderdag 6 juni werd in een uitzending van het opsporingsprogramma Dossier GLD van Omroep Gelderland wederom aandacht voor de zaak gevraagd. Ook heeft de politie een flyeractie gehouden op een aantal plaatsen in Wageningen. Daarnaast zal het AVRO televisieprogramma Opsporing Verzocht (onder voorbehoud) komende dinsdag 11 juni de zaak weer voor het voetlicht brengen. De Hoofdofficier van Justitie heeft nu een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de tip die kan leiden tot de oplossing van dit misdrijf.

Hebt u iets gezien of gehoord dinsdagavond 5 februari tussen 21.30 en 22.00 uur dat voor ons onderzoek van belang kan zijn en heeft u niet eerder met de politie gesproken Bel dan 0900-8844. U kunt uw tip ook mailen via

berlijngelderland-midden.politie.nl maar u kunt ook vertrouwelijk contact opnemen met de Criminele Inlichten Eenheid (CIE) op telefoonnummer 079-3458 999. Anoniem reageren kunt u via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten