112Gelderland

Scooterdieven opgepakt na melding getuige

Eindhoven - Een oplettende getuige zette aan het eind van de woensdagmiddag de politie op het goede spoor van twee bromfietsdieven. De jongens van 17 en 18 jaar uit Arnhem en Eindhoven werden op de Hertog Janlaan en de Karel de Grotelaan in de kraag gegrepen.

De getuige zag de twee jongens in de Palingstraat sjouwen met een scooter en belde de politie. En van deze jongens zou op een andere scooter gereden hebben. Meerdere politie-eenheden gingen op zoek naar het tweetal en wist ze los van elkaar te traceren. De oudste verdachte liep met een scooter aan de hand, waar vermoedelijk zijn maatje kort daarvoor in zijn vlucht voor de politie mee was gevallen. Hij was er toen te voet vandoor gegaan. De scooter waarmee ze in de Palingstraat liepen te sjouwen is nergens meer aangetroffen. Er meldde zich wel de eigenaar van een soortgelijke scooter, die aangaf dat zijn voertuig net in de Hoogstraat gestolen was. Het tweetal is op het politiebureau ingesloten en in verzekering gesteld. De broer van de Eindhovenaar werd nog aangehouden omdat hij de aanhouding belemmerde. Hij is na verhoor weer vrijgelaten.

Meer nieuws

09 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Diefstal elektrische fiets Enghuusweg Putten
09 okt. | 22:00
Nijkerk - Gezocht - Diefstal display e-bike Wheemplein Nijkerk
09 okt. | 22:00
Markelo - Gezocht - Diefstal kentekenplaten Holterweg Markelo
09 okt. | 22:00
Gezocht - Mishandeling Markt Dedemsvaart
09 okt. | 22:00
Gezocht - Bedreiging met vuurwapen Mr. J.M. de Kempenaersingel Arnhem
09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten