112Gelderland

Gieten / Harderwijk - Verdachten aangehouden in gestolen auto na achtervolging

Maandagnacht heeft de politie twee verdachten aangehouden in een gestolen auto. Het betreft een 20-jarige man uit Geesbrug en een 22-jarige vrouw uit Nijkerk.

De politie zag maandagavond in Gieten een auto rijden die als gestolen gesignaleerd stond. Agenten achtervolgden de auto en gaven daarna een stopteken. In plaats van te stoppen ging de bestuurder er vandoor. De gestolen auto reed via Hoogeveen en Ommen naar Raalte, waar hij uit het zicht van de agenten verdween. Bij de achtervolging werd gereden met snelheden van meer dan 170 km/u. Via de meldkamer werden surveillanceautos in aangrenzende eenheden gewaarschuwd. Na enige tijd werd de gestolen auto getraceerd op de A28 in de omgeving van Harderwijk, waar de auto tot stoppen kon worden gedwongen. De beide inzittenden zijn aangehouden. Ze zijn ingesloten voor een nader onderzoek.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten