112Gelderland

Politie zoekt getuigen van gewelddadige straatroof Johan Combeplein

Arnhem - De politie is een onderzoek gestart naar een straatroof die in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 december op de Johan Combeplein in Arnhem plaatsvond. Een 56-jarige man uit Heeswijk-Dinther werd omstreeks 02.45 uur op gewelddadige wijze van zijn portemonnee beroofd.

Het 56-jarige slachtoffer was op weg naar een huis van een vriend na een avondje stappen in de binnenstad van Arnhem. De man verliet omstreeks 02.15 uur een caf op de Korenmarkt en liep via de Ketelstraat, de Roggestraat, het Velperplein, Ir. JP van Muilwijkstraat en de Hommelstraat richting de Johan Combeplein. Gedurende de hele route werd hij hinderlijk gevolgd door een tot nu toe nog onbekende man, die hem om geld bleef vragen. Omdat de 56-jarige man bijna bij het huis van zijn vriend was, wilde hij de man afschudden door hem vijf euro te geven. Toen hij naar zijn portemonnee greep, werd hij tegen een muur gedrukt en neergeslagen. Het slachtoffer viel op de grond en verloor even zijn bewustzijn. Toen hij weer bijkwam, was zijn belager er met zijn portefeuille vandoor. De man had zichtbare verwondingen in zijn gezicht en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

Signalement Het slachtoffer gaf het volgende signalement op. De dader is een getinte man van tussen de 20 en 22 jaar en ongeveer 1.76/1.80 meter lang. Hij heeft een normaal postuur en kort zwart stijl haar. Hij droeg die avond een donkerkleurige halflange jas met daaronder een lichtbeige broek. Op zijn hoofd droeg hij een zwartkleurige pet met witte biesjes.

Tips Bel de politie! Bent u getuige geweest van deze straatroof of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000.

Meer nieuws

09 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Diefstal elektrische fiets Enghuusweg Putten
09 okt. | 22:00
Nijkerk - Gezocht - Diefstal display e-bike Wheemplein Nijkerk
09 okt. | 22:00
Markelo - Gezocht - Diefstal kentekenplaten Holterweg Markelo
09 okt. | 22:00
Gezocht - Mishandeling Markt Dedemsvaart
09 okt. | 22:00
Gezocht - Bedreiging met vuurwapen Mr. J.M. de Kempenaersingel Arnhem
09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten