112Gelderland

Huissen/Angeren/Elst - Drie hennepkwekerijen ontmanteld

De politie heeft dinsdag 14 mei in Huissen, Angeren en Elst in totaal drie hennepkwekerijen ontdekt en ontmanteld.

In Huissen werd in een bedrijfspand aan de Huismanstraat een kwekerij met ruim 2000 hennepplanten ontdekt. Onderzoek wees uit dat de stroom illegaal werd afgetapt. De politie heeft inmiddels een 48-jarige man uit die plaats aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op de zolderverdieping van een woning aan het Pietershof in Angeren werd een zojuist geoogste hennepkwekerij aangetroffen. Vermoedelijk hebben hier meer dan 80 hennepplanten gestaan. Er bleek geen sprake te zijn van diefstal van stroom. De bewoner is in de woning aangehouden, tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

In Elst werd in een bedrijfspand aan de Pascalweg een hennepkwekerij ontdekt. In het pand waren drie ruimtes ingericht voor de hennepkweek, de planten waren eerder geoogst. Vermoedelijk hebben in het pand ruim 1250 hennepplanten gestaan. Onderzoek wees uit dat er sprake was van stroom diefstal, de energieleverancier gaat hiervan aangifte doen. De politie doet verder onderzoek naar wie verantwoordelijk was voor deze kwekerij.

De apparatuur, hennepplanten en hennepresten die in de kwekerijen zijn aangetroffen zijn in beslaggenomen en vernietigd.

( / / )

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten