112Gelderland

Diverse hennepacties

Nijmegen, Wijchen - De politie hield deze week meerdere hennepacties in Nijmegen-Dukenburg en Wijchen. Naar aanleiding van anonieme meldingen of op andere wijze binnengekomen informatie deed de politie op vier adressen onderzoek. De oogst: drie aangehouden verdachten, twee in werking zijnde hennepkwekerijen en n lege kwekerij.

Dinsdag hield politieteam Wijchen een actiedag. Na meldingen via Meld Misdaad Anoniem namen agenten eerst poolshoogte bijwoningen aan deMarskramer en Ringlaan.In de eerstetroffen zij een in werking zijnde hennepkwekerij aan met zo'n 120 planten.Een verdachte die op dat moment aanwezig was, is aangehouden. Liander constateerdedat er sprake is van illegale stroomaftap en doet aangifte. De tweede melding bleek loos. Bij de politie binnengekomen informatie leidde 's middags tot de aanhouding van nog een verdachte. Die was gevluchtvanaf een dakvan een huis in de wijk De Ververt. In eenJumbo supermarkt konden agenten de verdachte vloeren en vervolgens aanhouden.Een tweede verdachte isnog voortvluchtig. In de woning vond de politie 201 hennepplanten en diverse apparatuur. Ook hier bleek sprake van illegale stroomaftap. Vrijdag startteteam Nijmegen Dukenburg-LIndenholt een onderzoek bij een woning in de Meijhorst. Dit nadat eerder informatie over een mogelijke hennepkwekerij binnen was gekomen. De agenten troffen een lege hennepkwekerij maar wel diverse toebehoren zoals lampen, transformatoren en bloempotten. Alle spullen zijn voor het onderzoek en ter vernietiging inbeslaggenomen. Liander was aanwezig en stelde vast dat er sprake was van illegale stroomaftap. Hiervan wordt aangifte gedaan. De bewoner, die niet thuis was, zal zich binnenkort hiervoor moeten verantwoorden. De woningbouwvereniging zal de nodige stappen ondernemen. Deze gerichte hennepacties vonden plaatsin het kader van een landelijke actie ruimingvan hennepkwekerijen, diegedurende de week ook allandelijke publiciteit heeft gehaald. (08)

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten