112Gelderland

Heerewaarden - Beschonken bestuurder laat spoor van vernielingen achter

Een 57-jarige man uit Hurwenen moest in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 mei zijn rijbewijs inleveren. Hij was met teveel alcohol op achter het stuur gekropen en had met zijn auto in Heerewaarden verschillende vernielingen aangericht.

Omstreeks 00.30 uur werden agenten gestuurd naar de Heemstraweg te Heerewaarden. Daar had een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Toen agenten daar aankwamen, troffen zij de betreffende bestuurder (de 57-jarige man) en de meldster aan. De bestuurder was zichtbaar onder invloed van alcohol. Hij bleek met zijn voertuig een weg van vernielingen achter te hebben gelaten.

Op de betreffende weg zijn er momenteel wegwerkzaamheden gaande. De bestuurder was vermoedelijk met zijn voertuig tegen een vluchtheuvel opgereden en verloor daarbij diverse onderdelen van zijn voertuig, zoals de bumper en verlichting. Hij botste vervolgens tegen werkzaamhedenmarkeringen aan en kwam uiteindelijk in de berm tot stilstand. Het spoor van vernielingen betrof ongeveer vijftig meter. Niet alleen de auto van de beschonken bestuurder was zwaar beschadigd, ook het voertuig van de meldster had een lekke band opgelopen door de brokstukken van de andere auto.

Agenten hebben een blaastest bij de man afgenomen. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken ("F"). Aangezien de 57-jarige klaagde over pijn in zijn schouder, is hij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is bloed van hem afgenomen voor een bloedtest, om te kunnen beoordelen hoeveel alcohol de man precies had gedronken. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten