112Gelderland

Malden - Duo met gestolen kluis aangehouden

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 1 mei na een zoekactie in Malden twee mannen uit Nijmegen aangehouden voor een inbraak. Zij hadden een kluis in hun auto liggen die gestolen was.

Agenten, die extra controles uitvoerden in verband met het aantal woninginbraken in de regio, zagen omstreeks 02.00 uur op de Rijksweg een auto naderen. Zij wilden de auto controleren en de politieauto werd gekeerd. De bestuurder van de andere auto ging er direct met hoge snelheid vandoor. Op een gegeven moment reed hij via een weiland naar de Vieracker. Hier stopte de bestuurder en gingen de twee inzittenden er vandoor.

Meerdere agenten zochten de omgeving af en al snel werd een eerste verdachte in een tuin aangehouden. Kort daarna werd met hulp van een politiehond de tweede verdachte aangehouden. Hij had zich in een tuin van een appartementencomplex vertopt. Beide mannen komen uit Nijmegen (21 en 43 jaar) en zijn ingesloten voor verhoor.

In hun auto werd een kluis aangetroffen en de politie heeft ondertussen van de gedupeerde een aangifte opgenomen. Tegen het duo wordt proces-verbaal opgemaakt.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten