112Gelderland

Nijkerk - Politie inventariseert beveiligingscameras binnen de gemeente

De politie in het district Gelderland-Midden is al enige tijd bezig met het inventariseren van alle publieke- en private beveiligingscameras in haar werkgebied. Beelden van beveiligingscameras kunnen zeer belangrijk zijn bij de opsporing van daders van allerlei misdrijven.

Wekelijks worden in opsporingsprogrammas van de politie (Opsporing Verzocht of Dossier GLD) of op de politiesite www.politie.nl beelden van verdachten van een (ernstig) misdrijf getoond. Hiermee doet de politie een beroep op de kijkers om te helpen bij het oplossen van deze misdrijven.

Deze beelden zijn meestal afkomstig van publieke- en private beveiligingscameras en leveren vaak een belangrijke bijdrage aan de opsporing van verdachten. Met deze beelden kan de politie sneller en efficinter werken. Ook u kunt daaraan een bijdrage leveren.

Camera in Beeld In het district Gelderland-Midden loopt het project Camera in Beeld.De politie is bezig om te inventariseren waar dergelijke cameras zijn aangebracht. In de komende maanden vindt deze inventarisatie plaats in de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Scherpenzeel, Renkum en Wageningen.

Wij willen niet alleen weten op welke adressen de cameras zijn aangebracht, maar ook hoe lang de beelden bewaard blijven enz.

Ook adviseren Door bedrijven en winkels persoonlijk te bezoeken kan de politie beoordelen of de beveiligingscamera's goed geplaatst zijn en van welke kwaliteit de opgenomen beelden zijn. In de praktijk blijkt heel regelmatig dat wij mensen moeten teleurstellen omdat de aangeleverde opgenomen beelden matig of slecht van kwaliteit zijn. Heldere camerabeelden kunnen ook voor u van belang zijn. Legitimatie De inventarisatie vindt plaats door de heren Berry Gertsen en of Wim van Amerongen en deze politiemedewerkers zijn niet in uniform gekleed. Zij zullen zich ongevraagd legitimeren. Vanzelfsprekend gaan wij zeer zorgvuldig om met uw vertrouwelijke gegevens.

Tot slot Wij nemen uw gegevens graag op in ons (politie)registratie/raadpleegsysteem. Samen kunnen we criminaliteit de baas worden.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten