112Gelderland

Politie zoekt getuigen van Wageningse brand

Wageningen - De politie is op zoek naar getuigen van een mogelijk brandstichting. Bij een winkelpand aan de Waagstraat in Wageningen heeft in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 november brand gewoed. Bij de brand raakte niemand gewond.

Een getuige van de brand sloeg omstreeks 04.00 uur alarm. De brandweeer heeft de brand, die aan de achterzijde van het winkelpand was, geblust. In de nabijgelegen Niemeijerstraat bleek ook een kliko in de brand te staan. De politie heeft deze brand geblust. Onderzoek wees uit dat er in Wageningen diverse vernielingen zijn aangericht, zoals omgegooide hekken. Dit spoor van vernielingen begint in de straat Spijk, Bassecour, Waagstraat en eindigt in de Niemeijerstraat. De politie vermoedt dat dat beide branden zijn aangestoken en de dader (of daders) ook deze vernielingen in Wageningen op zijn geweten heeft.

Getuigen De politie is op zoek naar getuigen die op de route van de baldadige vernielingen verdachte situaties heeft gezien. Daarnaast zijn er in omgeving van de brand twee blanke jongens gespot. Zij waren donker gekleed en rond de 1.70 en 1.90 meter lang. Heeft u iets gezien dat met de branden en/of de vernielingen te maken heeft Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, reageer dan via 0800-7000.

Meer nieuws

09 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Diefstal elektrische fiets Enghuusweg Putten
09 okt. | 22:00
Nijkerk - Gezocht - Diefstal display e-bike Wheemplein Nijkerk
09 okt. | 22:00
Markelo - Gezocht - Diefstal kentekenplaten Holterweg Markelo
09 okt. | 22:00
Gezocht - Mishandeling Markt Dedemsvaart
09 okt. | 22:00
Gezocht - Bedreiging met vuurwapen Mr. J.M. de Kempenaersingel Arnhem
09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten