112Gelderland

Ede - Getuigenoproep; geldbedrag buitgemaakt bij oplichting

Een echtpaar uit Wit Rusland werd dinsdag 23 april 2013 aan het begin van de middag op de Marconistraat opgelicht door nepagenten. Een aanzienlijk geldbedrag werd buitgemaakt en de politie stelt een onderzoek in.

Het echtpaar reed rond het middaguur weg bij een bedrijf aan de Marconistraat in de richting van de Frankeneng. Ze werden op een gegeven moment door de inzittenden van een donkergekleurde auto (mogelijk een zwarte Mercedes, station model) verzocht te stoppen. En van de inzittenden van deze auto stapte uit en deed zich voor als politieagent. Deze verdachte vroeg of het echtpaar geld of drugs bij zich had. Het echtpaar bevestigde dat zij geld bij zich hadden en gaven het op verzoek aan de nepagenten. In de auto van de verdachten zou het geld worden gecontroleerd op echtheid. Op het moment dat de man instapte werd het slachtoffer achterdochtig. Hij probeerde zich nog in de auto te wurmen, maar dit lukte niet. De verdachten reden hard weg in de richting van de Frankeneng.

De verdachte nepagent is ongeveer 1.75 m lang, rond de 25-30 jaar en mogelijk blank getint. Hij heeft donkerbruin haar, een kort en stevig postuur en droeg een donker leren jack.

De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Heeft u op het bewuste tijdstip op of in de omgeving van de locatie iets gezien, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt vragen naar team Ede. Anoniem uw melding doen kan ook via Bel M. 0800 7000.

()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten