112Gelderland

Nijkerk - Politie tevreden over cameratoezicht bij Boerenmaandag

De politie is tevreden over het cameratoezicht waar afgelopen maandag 22 april voor het eerst tijdens de jaarlijkse Boerenmaandag gebruik van werd gemaakt. Naast de huidige vaste cameras waren ook een agent te paard en een politiebiker met een camera uitgerust. Tijdens het evenement zijn zeven mensen aangehouden voor uiteenlopende strafbare feiten.

Sinds kort is er in het centrum van Nijkerk cameratoezicht en tijdens het evenement van afgelopen maandag werden de camerabeelden in het politiebureau in Barneveld vanaf het Plein en omgeving live uitgekeken. Hiermee kon de politie soms preventief optreden en escalatie van een opstootje voorkomen. Bij een opstootje kon de agent, die de apparatuur bediende, inzoomen en zo een omschrijving van het gebeurde aan zijn collegas op straat doorgeven. Ook kon hij een signalementomschrijving doorgeven. Geen van de opstootjes heeft tot een aanhouding geleid. Ook waren een agent van de bereden politie en een politiebiker van een helmcamera voorzien. De beelden waren van uitstekende kwaliteit en zijn een meerwaarde tijdens dit soort evenementen.

Tijdens de Boerenmaandag zijn diverse mensen bekeurd voor wildplassen en alcoholgebruik buiten het aangewezen gebied. Een meisje dat in glas had getrapt moest naar de eerste hulp. Verder werd een bestuurder aangehouden voor het rijden onder invloed en het veroorzaken aanrijding op de Kolkstraat. De verdachte heeft bloedproef ondergaan en zijn rijbewijs is ingevorderd. Een verdachte werd aangehouden omdat hij een politiepaard sloeg en onder invloed was. Een wildplasser die op het station Nijkerk werd bekeurd, beledigde de politie en verzette zich tijdens zijn aanhouding.

Naast de inzet van diverse agenten en bijzondere opsporingsambtenaren waren alle wijkagenten en de wijkagent van Putten aanwezig.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten