112Gelderland

Bestuurder onder invloed strandt midden op de weg

Tiel - Zaterdagmorgen rond 04.45 uur veroorzaakte een 21-jarige bestuurder uit Tiel op de Rivierenlandlaan een eenzijdig ongeval. De beginnend bestuurder bleek onder invloed van alcohol (890 ug/l, ofwel 2,04 promille) en kon meteen zijn rijbewijs inleveren.

Politieagenten zagenop de Rivierenlandlaan de auto met forse schade dwars over de weg staan. De bestuurder was onvast ter been en sprak met dubbele tong. In verband met de regel 'botsen is blazen' nam de politie meteen een blaastest af. De 21-jarige man is aangehouden voor rijden onder invloed en het veroorzaken van een aanrijding.

Onderzoek gaf meer duidelijkheid over de toedracht.De Tielenaar kwam vanuit het centrum via de Nieuwe Tielseweg. Bij de rotonde met de Rivierenlandlaan raakte hij de stoeprand en ging vermoedelijk de linkervoorband kapot. De vangrail werd beschadigd waarna het spoor via het gras en fietspad de weg opliep.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten