112Gelderland

Nijmegen - Verdachte bekent meerdere straatroven

Op 20 maart is een 22-jarige Nijmegenaar aangehouden op verdenking van straatroof. Inmiddels heeft de man acht berovingen bekend. Vier andere berovingen zijn mogelijk ook door de verdachte gepleegd; dit onderzoekt het Overvallenteam nog.

De identiteit van de verdachte kon door onderzoek gelinkt worden aan een aantal telefoons dat opgedoken was bij opkopers in Nijmegen. Bij de periodieke controles die bij deze opkopers uitgevoerd werden, trof de politie de als gestolen opgegeven mobieltjes aan.

Alle berovingen die de 22-jarige heeft bekend pleegde hij in Nijmegen, op de Wijchenseweg (2x), de Grotestraat (2x), Grote Markt, Vismarkt, Molenstraat en Van der Brugghenstraat. Dit was in de periode 7 oktober 2012 tot 19 januari 2013. In alle gevallen was de diefstal van de man gericht op de mobiele telefoon van zijn slachtoffers. In enkele gevallen griste hij de telefoon uit de hand, in andere gevallen sloeg of duwde hij zijn slachtoffer waarna hij de telefoon wegnam. Ook de vier berovingen die nog in onderzoek zijn werden in Nijmegen gepleegd.

De Nijmegenaar is inmiddels door de rechter-commissaris in bewaring gesteld voor 90 dagen. De politie zet het onderzoek voort.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten