112Gelderland

Vier aanhoudingen voor inbraak en diefstal auto

Hellouw, Haaften - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee mannen van 18 en 25 jaar oud afkomstig uit Tilburg op heterdaad aangehouden. De twee worden verdacht van inbraak. Drie andere verdachten zijn nog voortvluchtig.

Omstreeks 02.30 uur kregen agenten een melding dat er zou worden ingebroken in de kerk aan de Korfgraaf in Hellouw. Toen de agenten aankwamen zagen zij net een auto wegrijden. Nadat de agenten een stopteken gaven stopte de auto en stapte de bestuurder uit en rende weg in de richting van een andere auto die even verderop op een oprit stond. Deze bestuurder en nog een andere persoon die zich had verstopt onder de auto op de oprit werden aangehouden en ingesloten. Drie andere verdachten wisten te ontkomen. Met assistentie van de politiehelikopter werd uitgekeken naar de drie maar werden niet meer aangetroffen.

Terwijl de politiehelikopter nog op zoek was naar de verdachten van de inbraak kwam er een melding binnen dat er een auto met hoge snelheid door de regio reed. Dit voertuig zou eerder deze maand zijn gestolen en werd even later door het personeel van de helikopter waargenomen. Zij richtten vervolgens hun aandacht op deze auto die even later geparkeerd werd in de Vroonstraat in Haaften. Vanuit de helikopter werd gezien dat twee personen de auto verlieten en een woning binnen gingen. Een speciale eenheid van de politie heeft even later de twee verdachten in de woning aangehouden. De twee, een 19-jarige man uit Den Bosch en een 22-jarige man uit Zaltbommel zijn ingesloten.

Vandaag doet de recherche in beide zaken verder onderzoek.

De politie wil voor beide zaken graag in contact komen met getuigen of mensen die menen wat gezien te hebben. Meld dit dan bij de politie van de Districtsrecherche van Tiel, te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten