112Gelderland

Enschede, Den Ham, Tubbergen - Vier rijbewijzen ingevorderd voor rijden onder invloed

Zondag 3 maart omstreeks 03.00 uur gaven agenten een auto een stopteken op de Haaksbergerstraat in Enschede. De bestuurder voldeed hier niet aan en ging er vandoor. Kort daarna dwongen de agenten de man tot stoppen en roken direct een alcohollucht bij de bestuurder. Hierop werd hij aangehouden. De ademanalyse op het bureau wees 760 ugl (1,71 promille) uit. Daarop is het rijbewijs van de 44-jarige Enschedese bestuurder ingevorderd.

Zondag 3 maart omstreeks 00.45 uur zagen agenten een personenauto al slingerend en met hoge snelheid over de C.F. Klaarstraat in Enschede rijden. Op de Nieuwstraat kreeg de auto een stopteken, waarna de bestuurder moest blazen. De ademanalyse op het bureau gaf aan dat de man te veel gedronken had: 765 ugl (1,72 promille). Het rijbewijs van de 30-jarige Enscheder is ingevorderd.

Ook een 24-jarige man uit Den Ham mocht zijn rijbewijs inleveren voor rijden onder invloed. Agenten zagen hem zondag 3 maart omstreeks 01.00 uur met hoge snelheid over de Dorpsstraat in Den Ham rijden. Op de Vroomshoopseweg kreeg hij een stopteken. Gezien de uiterlijke kenmerken van de man, was voor de agenten direct duidelijk dat er alcohol in het spel was. Hij blies op het bureau 780 ugl (1,79 promille).

Zaterdag 2 maart omstreeks 16.00 uur kreeg de politie een melding van een vrouw dat zij achter iemand reed die mogelijk alcohol genuttigd had. Op de Schotboersweg troffen agenten de auto met inzittenden aan. De bestuurder werd meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Met de ademanalyse kon geen exact promillage gemeten worden, maar het was overduidelijk te veel. Daarop is ook nog een bloedproef afgenomen om het exacte alcoholgebruik vast te stellen. Het rijbewijs van de 33-jarige Letse bestuurder is ingevorderd.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten