112Gelderland

Politie zoekt getuigen aanrijding Opheusden

Opheusden - De politie zoekt getuigen van een aanrijding tussen een busje en een fietsster. De bestuurder van de bus reed na de aanrijding door zonder zich om het slachtoffer, een 15-jarig meisje uit Lienden, te bekommeren.

De aanrijding vond plaats op maandag 3 december rond 16.35 uur, op de Rijnbandijk in Opheusden, nabij de Tielsestraat.

De 15-jarige Liendense fietste over de fietsstrook over de Rijnbandijk, in de richting van Kesteren. Zij had haar fietsverlichting aan omdat het schemerdonker was. Ter hoogte van huisnummer 47 passeerde een busje de fietsster. Omdat er ter plaatse een wegversmalling is, reed de bestuurder van de bus zo dicht bij de fietsster dat het stuur van de fiets geraakt werd. Het meisje kwam hierdoor hard ten val. Zij zag de remlichten van de bus nog even aangaan, maar de bus reed vervolgens toch gewoon verder.

Het slachtoffer is door ambulancepersoneel gecontroleerd maar bleek verder geen ernstig letsel te hebben.

De bus die na de aanrijding doorreed is wit van kleur. Het betreft mogelijk een Volkswagen Transporter of gelijkend type. Achter op de bus was een horizontale oranje streep met daarop mogelijk de naam van een bedrijf.

De fietsster was een meisje van 15 jaar oud op een donkerkleurige fiets. Zij droeg een donkerrode broek en een zilvergrijze jas. Zij deed aangifte bij de politie.

De politie is dus op zoek naar de bestuurder van de witte bus. Hebt u relevante informatie, geef dit dan door via het algemene telefoonnummer 0900-8844. (BVH )

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten