112Gelderland

Rijssen/Nijverdal/Oldenzaal/Lattrop/Reutum/Almelo/Enschede/Hengelo/Markelo - Politie houdt portierscontrole in Twente

Tijdens de uitgaansnacht van zaterdag 23 maart op zondag 24 maart heeft de politie portiers van verschillende horecagelegenheden in Twente aan een controle onderworpen. Politieagenten bekeken of hun papieren in orde waren en of ze aan de kledingeisen voldeden. De controle is georganiseerd om een bijdrage te leveren aan veilig uitgaan in Twente.

Horecaportiers hebben toestemming nodig van de politie om aan de slag te gaan. De portier moet de opleiding tot Horeca Portier hebben gevolgd. Bij deze opleiding wordt basiskennis van recht en wet bijgebracht. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het controleren van bezoekers op wapen en drugsbezit, het toepassen van correct deurbeleid, het herkennen van agressie en het beteugelen van geweld.

Resultaten portierscontrole Het was een geslaagde controle. In veel van de gecontroleerde horecazaken is de beveiliging goed geregeld en is er gecertificeerd personeel aanwezig. Bij een enkele uitgaansgelegenheid bleken portiers niet in het bezit te zijn van een geldig legitimatiebewijs en waren dus niet bevoegd om beveiligingswerk uit te voeren. Naar deze gevallen wordt nader onderzoek gedaan met mogelijk bestuurlijke boetes tot gevolg.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten