112Gelderland

Twente - Twee mannen aangehouden voor oplichting

In september 2012 startte de districtsrecherche van de politie Twente een onderzoek nadat bekend werd dat tijdens thuiswedstrijden van F.C. Twente in stadion De Grolschveste consumpties betaald werden met valse consumptiemunten. Duidelijk werd dat er in valse munten werd gehandeld. Deze handel vond o.a. via internet plaats.

Tijdens het onderzoek bleek tevens dat vermoedelijk ook in de dancings Bruins in Saasveld en Lucky in Rijssen werd gehandeld in valse munten van deze uitgaansgelegenheden.

Onderzoek wees uit dat vermoedelijk twee Enscheders (25 en 27 jaar) verantwoordelijk waren voor het in omloop brengen van de valse munten. Deze personen zijn op 14 januari 2013 buiten heterdaad aangehouden. Bij huiszoekingen in de woningen van beide mannen werd een grote hoeveelheid valse munten van genoemde bedrijven aangetroffen.

In totaal zijn tijdens het onderzoek ongeveer 60.000 valse munten aangetroffen van de drie genoemde bedrijven.

Toelichting bij foto: Teamchef M. Belshof, leider onderzoek (links) en J. Snippe, cordinator onderzoek (rechts), met een deel van de aangetroffen munten.

Het onderzoek naar de omvang van de verkochte en uitgegeven valse munten en het daarbij behorend omzetverlies van de gedupeerden is nog in volle gang. Beide mannen zitten vast.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten