112Gelderland

Rouveen - Bewoner bedreigd na overlopen van inbrekers

De politie stelt een onderzoek in naar de inbrekers die op woensdag 30 januari hebben ingebroken bij een woning aan de Wilgenlaan in Rouveen. Toen de bewoner hen overliep, bedreigden zij de man om hun vlucht mogelijk te maken. De politie heeft een tweet met informatie over de auto van de daders verstuurd. Tips zijn welkom.

De bewoner was omstreeks 09.40 uur thuis toen er aan de deur werd gebeld. Hij kon niet direct aan de deur komen en hoorde, dat vrij snel daarna de achterdeur werd geforceerd.

Toen hij de woonkamer binnen ging, stond hij oog in oog met twee inbrekers. Deze schrokken kennelijk van zijn aanwezigheid en om hun vlucht mogelijk te maken bedreigden zij de man met een slagvoorwerp. Zij zijn in een gereedstaande zwarte Volvo met het kenteken 01-XV- gevlucht. In de auto zat een derde man als bestuurder te wachten.

De inbrekers hebben in de korte tijd dat zij binnen waren toch kans gezien om in ieder geval een klein geldbedrag te stelen.

De gewaarschuwde politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in waarbij de omliggende politiekorpsen via de meldkamer op de hoogte werden gebracht. Ook is er een tweet verspreid. Tips zijn welkom op 0900 - 8844.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten