112Gelderland

Staphorst - Twee aanhoudingen na mislukte woningoverval

De politie heeft op zaterdag 13 april rond 02.00 uur twee mannen uit het Gooi aangehouden; de twee zouden kort daarvoor betrokken zijn geweest bij een poging een woning in Staphorst te overvallen.

Rond 01.30 uur kwam de39-jarige bewoner terug bij zijn woning aan het Boetweitveld in Staphorst. Op dat moment kwam er een gemaskerde man aanlopen die de man bedreigde met een vuurwapen (of iets wat daar op leek). De aangever deelde daarop een rake trap uit tegen de hand met het vuurwapen waarna er nog twee trappen tegen het lichaam van de overvaller volgden. Deze ging er daarop direct vandoor, stapte in een auto en reed weg.

De aangever bedacht zich geen moment en belde de politie en gaf direct zoveel mogelijk bijzonderheden van de vluchtauto door, waarop de politie een zoekactie startte. De auto werdsnel daarnagesignaleerd op de Burgemeester Roelenweg in Zwolle. De inzittenden (een 29-jarige man uit Naarden en een 42-jarige man uit Bussum) werden aangehouden en naar het bureau gebracht.

()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten