112Gelderland

Heelsum - Dronken bestuurder tegen paal

Rond 03.00 uur in de nacht van woensdag op donderdag kreeg de politie een melding dat op de N225 ter hoogte van Heelsum een auto tegen een ANWB wegwijzer was gereden. De auto was daardoor in brand geraakt.

Agenten gingen snel ter plaatse en troffen buiten de brandende auto de bestuurder aan. Dat was een 24-jarige Arnhemmer. Hij bleek behoorlijk onder invloed van alcohol. De Arnhemmer was vanaf de A50 gekomen en was bij het opdraaien van de N225 de macht over het stuur kwijt geraakt. Op het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag van 1060 ug/l. Dat is ongeveer vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 15 uur.

Omdat eerder een melding was binnen gekomen dat twee dronken mannen in de bewuste auto zouden rijden, werd de bestuurder gevraagd waar zijn passagier was. Na lang aandringen vertelde de man dat hij zijn passagier in de buurt van Mac Donalds in Heteren uit de auto had gezet. Agenten gingen in die omgeving op zoek naar deze man. Na enig zoeken hoorden ze hulpgeroep uit een weiland komen. Toen de agenten op het geluid af gingen, troffen zij in een modderige sloot een man aan die daar niet meer op eigen kracht uit kon komen. Deze man, een 24-jarige inwoner van Heteren was ook dronken en inmiddels behoorlijk onderkoeld. Hij is per ambulance overgebracht naar het Rijstate Ziekenhuis in Arnhem.

,

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten