112Gelderland

Rumpt - Mannen aangehouden voor diefstal auto

Vrijdagavond kreeg de politie een melding van het dumpen van afval vanuit een auto op een parkeerplaats langs de A15. Na controle bleek dat de auto als gestolen geregistreerd stond. Vier personen werden aangehouden.

Toen de politie de melder nog aan de telefoon had, vertelde hij dat de kentekenplaten van de auto verwisseld werden. Vervolgens stapten drie personen met die kentekenplaten in een andere auto en gingen er vandoor. En persoon bleef achter en reed de auto van waaruit het afval was gedumpt, een oplegger op.

Toen agenten bij de parkeerplaats aankwamen, zagen ze dat de auto staan zonder kentekenplaten. Ze spraken de bestuurder aan en controleerden de auto. Uit de controle bleek dat de auto als gestolen geregistreerd stond. De bestuurder, een 52-jarige man uit Litouwen, werd aangehouden.

Een andere politieauto ging achter de andere drie verdachten aan, die er in een andere auto vandoor waren gegaan. Op de A15 ter hoogte van knooppunt Gorinchem werd de auto met de drie inzittenden, die voldeden aan het signalement, aangetroffen. De politie gaf de auto een stopteken. Hierop wilde de auto de politie voorbij rijden, maar dat werd belemmerd. Uiteindelijk gaf de bestuurder gehoor aan het stopteken en werd de auto bij een tankstation stilgezet. De drie, een 24-jarige man uit s-Gravenhage, een 25-jarige man uit Schiedam en een 29-jarige man uit Litouwen, werden aangehouden op verdenking van diefstal.

De melder vertelde dat de mannen even daarvoor een zwarte doos in een kliko hadden gedumpt. Agenten controleerden het gedumpte afval. Dat bleek te bestaan uit medische goederen en is, net als de auto, in beslag genomen. De politie neemt contact op met de rechtmatige eigenaar van de auto.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten