112Gelderland

Aanhoudingen na mishandeling en bedreiging

Regio Gelderland-Zuid - Zaterdagavond en nacht zijn meerdere verdachten aangehouden in de regio van het korps Gelderland-Zuid. In dit bericht vijf incidenten van geweld in de horeca of binnen een relatie.

Zaterdagavond is door de politie een 70-jarige man in zijn woning aangehouden voor huiselijk geweld. Zijn vrouw deed aangifte nadat ze wederom door hem was geslagen en gekrabd. Een familielid beaamde dit als getuige. De man is ingesloten op het bureau.

In het uitgaanscentrum in Nijmegen is zaterdagnacht om 1 uur door de politie een 37-jarige man uit Wijchen aangehouden. Hij was na misdragingen door een portier van een horecagelegenheid aan de Molenstraat buitengezet en zou daarbij de portier bedreigd hebben. Na zijn aanhouding bleek dat de man 1000 euro op zak had; dit is door de politie in beslaggenomen op verdenking van witwassen. Zondagochtend wordt hij verhoord door de recherche.

Een 42-jarige man uit Nijmegen is zaterdagnacht rond 00.30 uur aangehouden voor bedreiging. De bedreiging had in Wijchen even daarvoor plaatsgevonden, waarna de verdachte in zijn auto was weggereden. Na telefonisch contact met de bestuurder, meldde deze zich even later bij de politie. Hij is aangehouden en ingesloten voor onderzoek. Het 27-jarige slachtoffer is een familielid van de verdachte.

De vriendin van een 49-jarige man uit Tiel meldde dat een van de kinderen op zaterdagavond was geslagen door de man. Zij had daarop de woning verlaten, maar de man zou er nog met enkele kinderen zijn. Toen politieagenten de bewuste woning betraden en de man aanspraken over de melding, weigerde hij met de agenten mee te gaan en verzette zich tegen zijn aanhouding. Daarvan waren enkele aanwezige kinderen getuige, hoewel de agenten de man verzocht hadden omwille van hen mee te werken. Na zijn aanhouding is de verdachte ingesloten voor verhoor door de recherche. De procedure huiselijk geweld is ook in deze zaak gestart.

Na de zaterdagwedstrijd Lienden-Kesteren vond er een vechtpartij plaats in de toiletruimte van het sportcomplex. Twee mannen vochten daarbij met elkaar terwijl een derde de toiletdeur gesloten hield voor anderen. Na de melding van de openlijke geweldpleging zijn de agenten gaan speuren naar de betrokkenen. De 40-jarige is aangehouden op verdenking van betrokkenheid, hij hield de deur dicht. Een 27-jarige man uit Rhenen is aangehouden voor mishandeling. Aangever is een 24-jarige man uit Culemborg.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten