112Gelderland

Nijmegen, Ubbergen - Alcoholcontroles rond carnaval

Het team Verkeershandhaving van de politie controleerde maandagmiddag en - avond op wisselende locaties op alcoholgebruik in het verkeer. De controles vonden plaats in het kader van 'veilig thuiskomen' rondom de carnavalsfestiviteiten. 425 bestuurders werkten mee aan een (verplichte) blaastest, n daarvan bleek teveel te hebben gedronken.

Deeerste controlelocatie was van 16.00 uur tot 19.00 uur op de Rijksstraatweg in Ubbergen.Daarna verplaatsten de agenten de controles naar Nijmegen. Tot 22.00 uur moesten bestuurders blazen op de Broekdijk en aansluitend op deMuntweg.

En verdachte kon zich na staande houding niet legitimeren en rende er vandoor. Na een korte achtervolging te voet werd hijaangehouden,overgebracht naar het politiebureau en overgedragen aan de Vreemdelingenrecherche.Verder onderzoek wees uitdat de man, afkomstig uit Afrika,onrechtmatig in ons land verblijft. Hij is inmiddelsin vreemdelingenbewaring gesteld. Een bromfietsbestuurder probeerdede alcoholcontrole te ontwijken door zijn bromfiets te keren en er vandoor te gaan.Zijn vlucht was echter van korte duur. Ook deze man isaangehouden.

Gedurende het carnaval controleert de politie extra op rijden onder invloed, zowel via grotere alcoholcontroles alskleinschalig.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten