112Gelderland

Lichtenvoorde - Fietsverlichtingscontrole

Op de Richterlaan, de Lievelderweg en de Aladnarweg heeft de politie op donderdagochtend tussen 07.15 en 08.15 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden.

Een enkeling had de verlichting niet aan, maar deed deze aan toen zij door agenten staande werden gehouden. Hiervoor kregen zij een waarschuwing. Er werden geen bekeuringen geschreven.

Wat wordt verstaan onder goede fietsverlichting Voor vaste fietsverlichting geldt: voorverlichting is wit of geel, achterverlichting is rood. Knipperende lichtjes zijn niet toegestaan. Losse fietsverlichting is ook toegestaan, mits het aan de juiste voorwaarden voldoet. Deze voorwaarden zijn:

Ze mogen alleen op het bovenlichaam worden bevestigd, dus niet op hoofd, armen of benen; De lampjes moeten goed zichtbaar worden bevestigd, bijvoorbeeld aan een tas of op de kleding. Er mag dus niets voor of overheen hangen. De lampjes moeten recht vooruit en recht achteruit schijnen en niet teveel bewegen. Knipperende lichtjes zijn niet toegestaan. Verder is verplicht: een rode achterreflector pedalen met gele reflectoren wit of geel reflecterende banden of wielen Boetes: Geen licht volgens de regels: 45 Fietsen zonder de verplichte reflectoren: 30

Voor meer informatie, ga naar www.ikwiljezien.nl

Meer nieuws

09 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Diefstal elektrische fiets Enghuusweg Putten
09 okt. | 22:00
Nijkerk - Gezocht - Diefstal display e-bike Wheemplein Nijkerk
09 okt. | 22:00
Markelo - Gezocht - Diefstal kentekenplaten Holterweg Markelo
09 okt. | 22:00
Gezocht - Mishandeling Markt Dedemsvaart
09 okt. | 22:00
Gezocht - Bedreiging met vuurwapen Mr. J.M. de Kempenaersingel Arnhem
09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten