112Gelderland

Dronken beginnend bestuurder veroorzaakt aanrijding

Meteren - Een 21-jarig bestuurder uit de gemeente Neerijnen maakte het in de nacht van zondag op maandag wel heel bont. Nadat hij flink alcohol gedronken had en vervolgens achter het stuur deelnam, veroorzaakte hij een aanrijding. De 21-jarige verliet vervolgens de plaats van het ongeval. Agenten konden de jonge man na kort onderzoek aanhouden.

Rond 03.30 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er een auto in de sloot zou liggen ter hoogte van de Blankertseweg. Politieagenten gingen er direct naartoe. De auto stond gedeeltelijk onder water. Er bleek niemand meer in de auto te zitten. Op de auto zaten geen kentekenplaten. Aan de hand van de autopapieren konden de agenten het kenteken en de tenaamgestelde van de auto achterhalen. Ze gingen aan op het vastgestelde adres. De 21-jarige zoon des huizes bekende dat hij in de auto gereden had. Hij bleek flink onder invloed van alcohol te zijn en werd aangehouden voor verder onderzoek op het politiebureau. De ademanalyse gaf een uitslag van 875 ugl, terwijl voor beginnend bestuurders 95 ugl is toegestaan. Zijn rijbewijs werd direct ingenomen. Proces-verbaal voor het rijden onder invloed, veroorzaken van een aanrijding en verlaten van een plaats ongeval is opgemaakt. Hij is met een rijverbod van 13 uur in vrijheid gesteld. De officier van justitie bepaalt wat er verder gaat gebeuren.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten