112Gelderland

Woninginbrekers betrapt

Meteren - Vrijdagnacht rond 01.50 uur gingen politieagenten af op een melding van woninginbraak in de Verlengde bredestraat. En verdachte kon gelijk bij de woning worden aangehouden, een tweede verdachte wist na een achtervolging te voet alsnog te ontkomen. De politie loste een waarschuwingsschot.

Een getuige had gezien dat twee mannen, donker gekleed en met capuchons op, een ruit van een woning hadden ingegooid en naar binnen waren gegaan. Hij waarschuwde meteen de politie. Toen kort daarna de agenten arriveerden sloegen de twee op de vlucht. Een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zo bleek uit onderzoek, kon meteen worden ingerekend. Na een achtervolging verloor de politie de andere man in een brandgang uit het zicht.

De 28-jarige verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij verhoord wordt. De politie heeft zaterdagmorgen in meerdere straten een buurtonderzoek gehouden. Een fiets die vlakbij de betreffende woning werd aangetroffen, is voor verder onderzoek in beslag genomen. Van de bewoner is een aangifte opgenomen; zover bekend is er niets uit de woning weggenomen, wel zijn enkele zaken vernield.

Getuigen die in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Verlengde bredestraat of omgeving iets bijzonders is opgevallen, worden verzocht om contact op te nemen met politieteam Geldermalsen via 0900-8844.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten