112Gelderland

Vaassen - Trio aangehouden voor gewelddadige beroving op schoolplein

De politie heeft afgelopen week een onderzoek afgerond van een gewelddadige beroving van drie tieners op een schoolplein aan de Westerenkweg in Vaassen. Drie verdachten werden aangehouden en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Naar aanleiding van de gewelddadige beroving waarbij op woensdagavond 3 april van twee jongens van 13 en 14 jaar hun jas en een muts werd gestolen en een derde jongen mishandeld werd, stelde de politie een onderzoek in. Naast verklaringen van slachtoffers en informatie uit een buurtonderzoek werd ook in de media uitgebreid aandacht aan het incident besteed. Dit leverde extra informatie op voor het politieonderzoek. Voor n van de betrokkenen werd het kennelijk te heet onder de voeten en hij meldde zich bij de politie.

Deze verdachte en twee andere verdachten werden voor het onderzoek aangehouden en verhoord. Zij legden een verklaring af over hun betrokkenheid bij de gewelddadige beroving. Een jas en muts zijn tijdens het onderzoek teruggevonden. Tijdens het verhoor bleken twee van hen verantwoordelijk voor een diefstal van een fiets bij een huisartsenpraktijk in november 2012.Na overleg met de officier van justitie zijn de drie tieners (16, 17 en 19 jaar) weer op vrije voeten gesteld. Tegen de jongeren wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

 

 

Meer nieuws

09 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Diefstal elektrische fiets Enghuusweg Putten
09 okt. | 22:00
Nijkerk - Gezocht - Diefstal display e-bike Wheemplein Nijkerk
09 okt. | 22:00
Markelo - Gezocht - Diefstal kentekenplaten Holterweg Markelo
09 okt. | 22:00
Gezocht - Mishandeling Markt Dedemsvaart
09 okt. | 22:00
Gezocht - Bedreiging met vuurwapen Mr. J.M. de Kempenaersingel Arnhem
09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten