112Gelderland

Vijf aanhoudingen bij feesttent

Horssen - Zaterdagnacht rond 01.30 uur zijn meerdere politie-eenheden naar 't Straatje gegaan na diverse meldingen van openlijke geweldplegingen en mishandelingen die gepleegd werden. In totaal zijn vijf personen aangehouden, twee beveiligers deden aangifte.

Rond een feesttent bij de jaarlijkse kermis was sprake van een onrustige situatie. Er waren enkele opstootjes. Een 19-jarige man uit Appeltern was door de beveiliging uit de tent gezet omdat hij zich zou hebben misdragen. Daarop keerde de man zich tegen een beveiliger en mishandelde hem. Datzelfde overkwam een andere beveiliger die te hulp schoot. Uiteindelijk lukte het hen om de 19-jarige onder controle te krijgen en werd hij aangehouden en overgedragen aan de politie.

Ook drie andere personen zijn aangehouden op verdenking van mishandeling van beveiligingsmedewerkers. De mishandelingen bestonden uit keel dichtknijpen en schoppen en slaan. De politie nam uitvoerig verklaringen van de beveiligers op.

De verdachten zijn geboeid overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. Zondagmiddag zijn ze in vrijheid gesteld, tegen twee van hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Dit betreft, naast de eerder genoemde 19-jarige, een 21-jarige man uit Batenburg. De zaken tegen twee andere verdachten zijn na onderzoek en afstemming met de officier van justitie geseponeerd.

Aanhouding na bemoeienis De vijfde aanhouding vond wat later plaats in een groep jongeren die zich met de aanhoudingen door de agenten bemoeide. Een 21-jarige man uit Batenburg voldeed niet aan bevel of vordering om weg te gaan en beledigde de politie herhaaldelijk. Daarop werd hij aangehouden en eveneens ingesloten voor verhoor. Zondagmorgen is hij heengezonden met een bekeuring van 450 euro.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten