112Gelderland

Opsporing Verzocht

In de meest recente uitzending van Opsporing Verzocht is er onder meer aandacht voor de moord op Shenny Boessen in Geleen, de overval op iCentre in Ede en een aantal inbraken in een seniorencomplex in Zwolle.

In de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 januari, worden Shenny Boessen (56) en haar man wakker van een geluid bij de voordeur in hun huis in de Tulpenlaan. Shenny gaat kijken wat er aan de hand is. Voor ze kan beseffen wat er gebeurt, wordt ze op de trap doodgeschoten. Haar man wordt door een kogel in zijn been geraakt. De politie ontdekt al gauw een kant die je niet zou verwachten van een'gewone' huisvrouw.

Het iCentre aan de Grotestraat is op zaterdag 23 maart het doelwit van een groep professioneel opererende dieven. Even voor 10.00 uur lopen zeven mannen op hun gemak de winkel binnen en roven het magazijn leeg. De twee verkopers worden in de kantoorruimte in bedwang gehouden. Een dag voor de overval heeft een deel van die groep ook toegeslagen bij de Paradigit, een computerwinkel in Wageningen.

In Zwolle-Zuid is er in het seniorencomplex aan de Van der Capellenstraat in november 2012 en februari van dit jaar, bij twee alleenwonende bejaarde vrouwen ingebroken. Op maandag 4 maart werd bij een bejaarde vrouw in een verzorgingstehuis 200 meter van het seniorencomplex, door twee vrouwen op slinkse wijze haar portemonnee gerold. Het lijkt alsof dezelfde dadergroep hiervoor verantwoordelijk is.

Verder is er aandacht voor een plofkraak bij een geldautomaat in het Limburgse plaatsje Koningsbosch,de gewapende overval op Freddy's Tweewielers aan de Broekheurnerweg in Enschede, pinfraude in Zierikzee en brandstichting bij een kantoorpand in Made.

De uitzending van dinsdag 16 april wordt woensdag 17 april herhaald op Nederland 2. Het programma begint dan om 11.45 uur.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten