112Gelderland

Verdachte woninginbraak op heterdaad aangehouden

Zaltbommel - Zaterdagavond rond 22.40 uur kreeg de politie melding van een woninginbraak aan de H. Beckering Vinckersstraat in Zaltbommel. De drie verdachten, donker gekleed en 15 a 18 jaar oud, zouden op dat moment nog in de woning aanwezig zijn. Agenten hielden uiteindelijk n verdachte aan.

Aanrijdende politiemensen zagen op de kruising Thorbeckestraat met de C.A. Leenhoffstraat drie jongemannen wegrennen. Deze drie konden niet meer achterhaald worden. Dichtbij de woning waar ingebroken werd troffen politiemensen echter ook een jongeman aan, een 16-jarige Zaltbommelnaar. Deze had een onduidelijk verhaal over waar hij vandaan kwam. Toen zijn verhaal werd gecontroleerd ontstond een sterk vermoeden dat hij niet de waarheid sprak. Omdat hij zo dicht bij de woning was en qua leeftijd in het signalement paste, is hij vervolgens aangehouden op verdenking van woninginbraak.

Op de vluchtroute werden meerdere uit de woning gestolen spullen aangetroffen. Bij de woning heeft de politie enkele sporen veiliggesteld die nader onderzocht worden.

De politie onderzoekt de zaak verder en bekijkt ookof de aangehouden 16-jarige daadwerkelijk bij de inbraak betrokken was.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten