112Gelderland

Woninginbrekers opgepakt

Leidschendam-Voorburg - De politie hield zaterdagochtend 20 oktober vijf personen aan als verdachte van een inbraak in een woning aan de De Oude Bleijk.

Een omwonende van De Oude Bleijk beldezaterdagochtend omstreeks 07.15 uur direct de politie toen hij het vermoeden had dat er in een woning in de straat werd ingebroken. De politie ging direct naar de bewuste woning toen. In de directe omgeving zagen zij een personenauto met daarin vijf personen staan. De agenten besloten de auto te controleren. In de auto zaten drie mannen en twee vrouwen. Tijdens de controle koos een van de inzittenden het hazenpad. De overige inzittenden, twee Leidschendammers (18 en 19) en twee meisjes uit Culemborg en Alphen aan den Rijn (16 en 17) werden aangehouden.

Enkele uren laterhield de politie de man die het hazenpad had gekozen aan.Het ging om een 19-jarige Leidschendammer. De twee meisjes werdenna hunverhoor, enkele uren na hun aanhouding, in vrijheid gesteld. De drie mannen werdenin verzekering gesteld. Zij worden maandag 22 oktober voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Eind 2011 is een woninginbrakenteam opgericht om het aantal woninginbraken in Leidschendam/Voorburg terug te dringen. Daarnaast wil het team het oplossingspercentage van woninginbraken verhogen.

Ziet u iets verdachts rond woningen Vertrouwt u het niet Bel direct 112. Met de politiemeldkamer zijn afspraken gemaakt om direct een surveillance-eenheid te sturen in geval van ontdekking van een woninginbraak of verdenking daarvan. Elke andere informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844. Liever anoniem Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten